Gnocchi zapečené v červené omáčce
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Omáčka:
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 250 g žampionů
- 2 stroužky česneku
- 2 cm kořene zázvoru
- 1/2 červené papriky
- 10 cm pórku
- 400 g sekaných rajčat (z konzervy)
- sůl, pepř
- cukr podle chuti
- -----
- 1 balení gnocchi - 500 g
- 2 hrsti strouhaného parmazánu
Postup Gnocchi zapečené v červené omáčce
Postup přípravy receptu
-
Do vyšší pánve na rozehřátý olej dáme opéci žampiony, dáme i nadrobno nakrájený česnek a zázvor. Po chvíli přidáme pokrájenou papriku a pórek a restujeme asi 5 minut. Zalijeme sekanými rajčaty, osolíme, opepříme a podle chuti osladíme. Pak pomalu povaříme do zhoustnutí omáčky.
Mezitím uvaříme gnocchi, smícháme s omáčkou, přesuneme do zapékací misky, hustě posypeme strouhaným parmazánem a dáme zapéci, stačí tak na 10 minut.