Buřty na černém pivě
Recepty, OstatníSuroviny
- 6 buřtů
- 4 menší cibule
- 3 šalotky
- 1 paprika
- 6 cherry rajčat
- 1 sklenice černého piva
- 6 lžiček plnotučné hořčice
- 200 ml rajčatového protlaku
- 200 ml kečupu
- tymián
- bazalka
- sůl a pepř
Postup Buřty na černém pivě
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou šalotku nakrájíme na tenká půlkolečka. Buřty podélně nařízneme, oba vnitřky natřeme plnotučnou hořčicí, vložíme cibuli a přitiskneme půlky k sobě.
V pekáčku smícháme černé pivo, rajčatový protlak, kečup, nakrájenou papriku a najemno tymián i bazalku.
Upravené buřty vkládáme do již připravené směsi v pekáčku, přidáme nakrájenou cibuli a cherry rajčata a dle chuti osolíme a opepříme.
Misku dáme zapéct do vyhřáté trouby na 150 C asi na 45 minut. Podáváme s čerstvým pečivem nebo s opečeným toustem.