Vepřová kotleta na čínský způsob
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g vepřové kotlety
- 2 cibule
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 250 g žampionů
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce worcesteru
- 1 houbový bujon
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky kari koření
- na špičku nože pepře
Postup Vepřová kotleta na čínský způsob
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky a na rozpáleném oleji asi 10 minut opečeme. Maso dáme do misky.
Jednu cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji, na kterém jsme opékali maso. Maso vrátíme k cibuli zpět do kastrůlku, přidáme kari, sojovou omáčku, worcester, sůl, pepř, cibuli nakrájenou na nudličky a žampiony. Vše osmahneme a podlijeme vodou, nadrobíme bujon a dusíme ještě asi patnáct minut.
Do hrníčku dáme trochu vody a rozkvedláme mouku. Za stálého míchaní nalijeme na maso. Přidáme papriky a dusíme do měkka. Podáváme s dušenou rýží.