Vepřová kotleta na čínský způsob

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřové kotlety
2 cibule
1 zelená paprika
1 červená paprika
250 g žampionů
2 stroužky česneku
3 lžíce oleje
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce worcesteru
1 houbový bujon
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
1/4 lžičky soli
1/4 lžičky kari koření
na špičku nože pepře

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky a na rozpáleném oleji asi 10 minut opečeme. Maso dáme do misky.

  2. Jednu cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji, na kterém jsme opékali maso. Maso vrátíme k cibuli zpět do kastrůlku, přidáme kari, sojovou omáčku, worcester, sůl, pepř, cibuli nakrájenou na nudličky a žampiony. Vše osmahneme a podlijeme vodou, nadrobíme bujon a dusíme ještě asi patnáct minut.

  3. Do hrníčku dáme trochu vody a rozkvedláme mouku. Za stálého míchaní nalijeme na maso. Přidáme papriky a dusíme do měkka. Podáváme s dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!