Banánové sušenky s ječnými vločkami a vlašskými ořechy

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 zralý banán (ideálně takový, na kterém se už začaly dělat hnědé tečky), pokud nemáte moc sladký banán nebo jste zvyklí více sladit, budete muset přidat ještě trochu cukru
2 PL mléka nebo jiné tekutiny
asi 60 g ječných vloček
2 PL vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Vločky dejte do mixéru a trošku rozmixujte. Banán dejte do misky, rozmačkejte vidličkou na kaši a postupně za míchání přisypávejte vločky. Měla by vzniknout konzistence, ze které se dají tvarovat placičky. Nechce chvíli odležet a nasáknout.

  2. Ořechy v rukou rozdrobte na menší kousky a přidejte do banánové hmoty.

  3. Na plech s pečícím papírem vytvarujte hromádky, které trochu uplácněte vidličkou. Pečte v předehřáté troubě asi 20 minut, kdy začnou na povrchu zlátnout. Po upečení dejte vychladnout na rošt na suché místo, aby byly sušenky křupavější.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!