Plněné kuřecí stehno

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehna
1 a půl hrnku rýže
sůl
pepř
lžíce sušené cibule
chilli
indické kari
hrst nasekaných škvarků
sušený česnek
adžika

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve vykostíme stehna. Mírně naklepeme a osolíme.

  2. V hlubší pánvi na kousku másla restujeme krátce rýži, okořeníme solí, pepřem, kari, chilli a sušeným česnekem. Podlijeme a vaříme do změknutí. Hlídáme, ať se rýže nespálí, vždy trochu podlijeme. V půlce vaření přidáme škvarečky.

  3. Až bude rýže měkká, necháme vydusit vodu a přidáme sušenou cibulku. Provaříme a necháme vystydnout. Náplní pak plníme stehna, která zabalíme a zajistíme nití. Kuře posypeme solí, pepřem a adžikou.

  4. Zabalíme do potravinářské folie a poté do alobalu. Připravíme pekáček, dáme zabalená stehna a mírně podlijeme. Pečeme na 200°C asi 40 minut. V půlce pečení otočíme.

  5. Pak vyjmeme, rozbalíme a šťávičku z alobalu přelijeme do mističky. Z kuřete odstraníme nit a opečeme ho na lžičce sádla. Výpek zjemníme vodou, kouskem másla a výpekem z alobalu. Podáváme se zbytkem rýže a přelijeme šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!