Zapečená polenta s mletým masem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

50 g instantní polentové krupice
100 g mletého masa
1 jarní cibulka
sůl
pepř
1/2 plechovky rajčat
50 g balkánského sýru
1 menší vejce
trochu mléka
trocha oleje na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpálené pánvi na sucho opečeme maso. Cibulku nakrájíme na kolečka, trošku zelené cibulky necháme na ozdobu a zbytek přidáme k masu. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a společně dusíme.

  2. Dáme vařit 210 ml osolené vody. Když je voda vroucí, pomalu přisypáváme polentu a dobře mícháme, aby nevznikaly hrudky. Takto vaříme 3-4 minuty do husté kaše.

  3. Zapékací misku vymažeme olejem. Sýr nastrouháme na hrubo. Vejce rozkvedláme s trochou mléka. Misku střídavě plníme polentovou kaší, masovou směsí a sýrem. Začneme polentou, pak sýr, masová směs, sýr, polenta, sýr, masová směs, sýr. Na závěr polijeme rozkvedlaným vajíčkem.

  4. Pečeme asi 30 minut tak, aby povrch lehce zezlátnul. Servírujeme posypané zelenou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!