Vepřová játra ve feferonovo-hořčičné omáčče
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 1 kg vepřových jater
- 2 velké cibule
- 1-2 PL feferonkový krém
- 1 PL dijonské hořčice
- 2 velká rajčata
- 2 zelené papriky
- 1 velké jablko
- 250 gramů prorostlé slaniny
- olivový olej
- 200 ml červeného vína - může být i bílé víno
Postup Vepřová játra ve feferonovo-hořčičné omáčče
Postup přípravy receptu
-
Vepřová játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky.
Vedle v misce si připravíme pikantní ostrou směs. Smícháme dijonskou hořčici s feferonovým krémem, přidáme na drobné kousky pokrájenou zelenou papriku, nastrouhané velké jablko, pokrájená rajčátka a olivový olej. Vše pak promícháme a přidáme do pokrájených plátků jater a na dvě hodiny necháme vše v chladu.
Na hluboké pánvi si osmahneme cibuli na oleji do zlatova, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, orestujeme a vložíme naložená játra s pikantní ostrou směsí.
Když játra pustí šťávu, podlijeme vodou, (vývarem) přidáme víno a dusíme do měkka.
Promícháme, zahustíme dle potřeby a pak ještě krátce povaříme. Podáváme s rýží, bramborem, popřípadě s knedlíkem, těstovinami, vše podle chuti každého.
Nakonec jsem játra na talíři posypala orestovanou opečenou, na kostičky pokrájenou slaninou.