Vepřová játra ve feferonovo-hořčičné omáčče

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1 kg vepřových jater
2 velké cibule
1-2 PL feferonkový krém
1 PL dijonské hořčice
2 velká rajčata
2 zelené papriky
1 velké jablko
250 gramů prorostlé slaniny
olivový olej
200 ml červeného vína - může být i bílé víno

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky.

  2. Vedle v misce si připravíme pikantní ostrou směs. Smícháme dijonskou hořčici s feferonovým krémem, přidáme na drobné kousky pokrájenou zelenou papriku, nastrouhané velké jablko, pokrájená rajčátka a olivový olej. Vše pak promícháme a přidáme do pokrájených plátků jater a na dvě hodiny necháme vše v chladu.

  3. Na hluboké pánvi si osmahneme cibuli na oleji do zlatova, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, orestujeme a vložíme naložená játra s pikantní ostrou směsí.

  4. Když játra pustí šťávu, podlijeme vodou, (vývarem) přidáme víno a dusíme do měkka.

  5. Promícháme, zahustíme dle potřeby a pak ještě krátce povaříme. Podáváme s rýží, bramborem, popřípadě s knedlíkem, těstovinami, vše podle chuti každého.

  6. Nakonec jsem játra na talíři posypala orestovanou opečenou, na kostičky pokrájenou slaninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!