Vepřová játra s petrželkou, zavinutá v česnekovém boku

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1 kg vepřových jater
cca 20-25 dkg česnekového boku (nakrájeného na tenké plátky)
drcený barevný pepř
plnotučná hořčice
čerstvá zelená petrželka - lístky i se stonkem
Dále budeme potřebovat:
1 lžíci oleje
1 menší cibuli nakrájenou na tenké půlměsíčky
2 stroužky česneku nakrájeného na tenké plátky
5 plátků česnekového boku nakrájeného na drobné nudličky
3 lžíce worcesterové omáčky
2 lžíce sójové omáčky
2 prolisované stroužky česneku
plátek másla 1 cm silný
voda na podlití
sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Játra opláchneme a osušíme. Odkrojíme nízké okraje a ty vyšší části nakrájíme na plátky cca 2 cm široké. Na jednu porci počítáme 3-4 plátky. Každý plátek z obou stran zlehka okořeníme pepřem.

  2. Na pracovní plochu dáme 1 plátek česnekového boku, potřeme hořčicí a položíme snítku petrželky. Na okraj takto připraveného boku položíme 1 plátek jater, zavineme do závitku a konec boku zajistíme uprostřed 1 párátkem.

  3. Ve větší pánvi na rozehřátý olej dáme na 4 minuty restovat nakrájený bok společně s cibulí a česnekem. Poté vše odhrneme ke straně pánve, na pánev vedle sebe položíme závitky a prudce ze všech stran opečeme. Jakmile začnou závitky zlátnout, podlijeme malým množstvím vody a promícháme.

  4. Plamen ubereme na minimum a přikryté poklicí dusíme 10 minut. Těsně před dokončením přidáme obě omáčky, máslo, prolisovaný česnek, podle potřeby malinko vody a necháme přejít varem. Na talíři dochutíme solí a podáváme s bramborem, nebo s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!