Vepřová játra na loupaných rajčatech a pórku
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g vepřových jater
- 1/2 sklenice loupaných rajčat
- 1 KL sojové omáčky
- 1 cibule
- 1 menší pórek
- olej
- pepř
- sůl
- solamyl na zahuštění (hladká mouka)
- vývar (voda)
Postup Vepřová játra na loupaných rajčatech a pórku
Postup přípravy receptu
-
Játra omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší plátky a opepříme. Plátky jater orestujeme v tlakovém hrnci na rozehřátém oleji s pokrájenou cibulí. Přidáme loupaná rajčata, sojovou omáčku, pokrájený pórek a zamícháme. Zalijeme vývarem. Tlakový hrnec uzavřeme a tlakujeme cca 10 minut.
Játra vyjmeme a udržujeme v teple. Játrový sosík s rajčaty a pórkem osolíme, zahustíme solamylem (moukou) rozmíchaným ve vodě. Povaříme ještě cca 10 minut. Játra vložíme zpět do omáčky. Podáváme se zeleninovou rýží.