Vepřová hlava a krůtí krky na paprice
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1/2 vepřové hlavy
- 2 krůtí krky
- kostka zeleninového vývaru
- Vegeta
- máslo
- smetana
- paprika sladká
- cibule
- citronová kůra
- pepř celý
- nové koření celé
- kyška
- citron
Postup Vepřová hlava a krůtí krky na paprice
Postup přípravy receptu
-
Maso spolu s bujónem vložíme do studené vody a táhneme cca 3 hodiny. Vývar dochutíme Vegetou.
Uvařené maso obereme od kostí, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky.
Na másle zpěníme nakrájenou cibulku, citronovou kůru, kuličky pepře a nové koření. Orestujeme a přidáme papriku. Zalijeme vývarem.
Do smetany vmícháme trochu mouky a přidáme k vařícímu základu. Provaříme a dochutíme kyškou, solí a citronovou šťávou. Přecedíme, přidáme obrané maso a vše ještě prohřejeme.