Velikonoční králik ve vaječných peřinách
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 kg masa / kralik, jahna, kozla /
- bravcova mast na vymazanie pekaca + na kazdy kus masa 1 CL
- vajcia, hladka muka, struhanka na trojobal
- 6 velkych vajec
- 1 naozaj velka PL hladka muka
- 400 ml sladke mlieko
- sol
Postup Velikonoční králik ve vaječných peřinách
Postup přípravy receptu
-
Ako pisem v rozpise surovin, mozeme pouzit zajacie, kralicie, mlade jahnacie alebo mlade kozlacie maso. Toto maso podelime na hrudky, posolime ho a obalime v trojobale.
Hlboky pekac musi byt naozaj hlboky, nahrubo vymazeme bravcovou mastou.
Do pekaca poukladame obalene kusy masa a na kazdy kusok dame este kusy bravcovej masti.
Takto pripravene maso dame do vyhriatej rury (200 az 220°C). Pecieme nezakryte aspon 40 minut. Potom zacne maso pripekat a ja v tejto faze pekac prikryjem alobalom.
Peciem, kym nie je maso uplne makke. Zalezi od toho, ake je maso. Tento kralik potreboval na upecenie dobru hodinu a pol.
V mlieku rozslahame vajcia, hladku muku a malu lyzicku soli.
Pekac s upecenym masom vyberieme a vylejeme do neho vajecnu zmes.
Vajcia maju tendenciu narast a vytlacat omastok, ten vytecie do rury a viete, co dokaze vytecena mast v rure. Takze preto som Vas upozornila, aby ste dali pekac naozaj hlboky, alebo pekac podlozili nejakym plechom.
Pecieme uz nezakryte, kym vajecna zmes uplne nestuhne. Maso sa konzumuje zasadne len s chlebom a kyslymi uhorkami. Je skvele teple, je skvele studene.