Velikonoční beránek s jablky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 150 g pomazánkového másla bez příchutě
- 2 vejce
- špetka soli
- 200 g cukru krupice
- 4 PL mléka
- 200 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 jablko
Postup Velikonoční beránek s jablky
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme žloutky a bílky. Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh. Jablko oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
Máslo, žloutky, cukr a mléko vyšleháme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a jablko. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
Formu vymažeme rozpuštěným máslem (já dělám 2x) a vysypeme polohrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a dáme péct na 175°C/cca 45 minut. Vyzkoušíme špejlí.
Vychladlého beránka pocukrujeme, uděláme mu oči a ozdobíme mašlí.