Vejce plněná řeřichovým krémem
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 6 vajec uvařených natvrdo
- vanička řeřichy (viz foto)
- 200 g čerstvého sýra typu Lučina (měla jsem Palouček)
- plnotučná hořčice - množství podle chuti - cca 2 lžičky
- 3 lžíce smetany
- sůl
Postup Vejce plněná řeřichovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Vejce oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Do misky dáme sýr, povolíme smetanou, přidáme žloutky, hořčici, osolíme a vymícháme do hladkého krému. Na závěr promícháme s lístky řeřichy (malou část si necháme na ozdobu).
Bílky dole opatrně seřízneme aby lépe stály a naplníme je připraveným krémem. Posypeme zbylou řeřichou a můžeme dozdobit kapary.