Vejce plněná řeřichovým krémem

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

6 vajec uvařených natvrdo
vanička řeřichy (viz foto)
200 g čerstvého sýra typu Lučina (měla jsem Palouček)
plnotučná hořčice - množství podle chuti - cca 2 lžičky
3 lžíce smetany
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vejce oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Do misky dáme sýr, povolíme smetanou, přidáme žloutky, hořčici, osolíme a vymícháme do hladkého krému. Na závěr promícháme s lístky řeřichy (malou část si necháme na ozdobu).

  2. Bílky dole opatrně seřízneme aby lépe stály a naplníme je připraveným krémem. Posypeme zbylou řeřichou a můžeme dozdobit kapary.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!