Mleté maso se sýrem pečené v paprice

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa - vepřové nebo míchané, drůbeží...
1 vejce
150 g sýru, například Pernštejn, Gouda...
1 lžíce mleté papriky
pepř mletý
2-3 stroužky česneku
sůl
1 lžíce petrželové natě
cca 3 papriky, červená, žlutá...
chilli česneková omáčka nebo sladká, dle chuti
pečící papír nebo sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Papriky pokrájíme na cca 3 - 4 cm široké kroužky. Papriku zbavenou semínek, kterou nespotřebujeme, například zbylou od stopky nebo špičku, pokrájíme na malé kousky.

  2. Mleté maso dáme do mísy, ochutíme solí, pepřem, česnekem, paprikou sladkou nebo v kombinaci s pálivou, nasekanou petrželovou natí, polovinou nastrouhaného sýru a drobně pokrájenou zbylou paprikou. Přidáme vejce, menší hrstku vody a vše řádně propracujeme.

  3. Mletou směsí plníme kroužky z paprik a klademe do pečícím papírem vyloženého nebo sádlem vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy. Zaklopené vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů na cca 25 minut, pak odklopíme a dopečeme doměkka.

  4. Pekáček vyndáme z trouby, mleté maso potřeme nebo pokapeme z vrchu česnekovou nebo sladkou chilli omáčkou (množství dle chuti), posypeme zbylým sýrem a vrátíme ještě na chvíli do trouby, aby se sýr rozpustil.

  5. Podáváme s bramborovou přílohou nebo čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!