Špízy z krůtích prsou se slaninou a sušenými švestkami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 750 g krůtích prsou v celku
- 1 balíček sušených měkkých švestek
- 150-200 g tence nakrájené prorostlé slaniny
- bílé víno
- olivový olej
- sekaná šalvěj
- šťáva z 1 citronu nebo lžíce bílého vinného octa
- sůl, pepř.
Postup Špízy z krůtích prsou se slaninou a sušenými švestkami
Postup přípravy receptu
-
Vypeckované švestky opláchneme a naložíme na půl hodinky do vína. Z masa nakrájíme kostky, obalíme ve směsi oleje, vinného octa nebo citronové šťávy, soli, pepře a šalvěje. Necháme půl hodiny v chladnu uležet.
Na špízy nebo špejle napichujeme kostky masa zabalené do slaniny střídavě s nezabalenými kousky masa a namočenými šveskami.
Špízy klademe do pekáčku vymazaného máslem, podlijeme troškou vína od švestek a vývarem nebo vodou. Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C nejdříve přiklopené, pak odklopíme a dopečeme do zčervenání.