Špízy z krůtích prsou se slaninou a sušenými švestkami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

750 g krůtích prsou v celku
1 balíček sušených měkkých švestek
150-200 g tence nakrájené prorostlé slaniny
bílé víno
olivový olej
sekaná šalvěj
šťáva z 1 citronu nebo lžíce bílého vinného octa
sůl, pepř.

Postup přípravy receptu

  1. Vypeckované švestky opláchneme a naložíme na půl hodinky do vína. Z masa nakrájíme kostky, obalíme ve směsi oleje, vinného octa nebo citronové šťávy, soli, pepře a šalvěje. Necháme půl hodiny v chladnu uležet.

  2. Na špízy nebo špejle napichujeme kostky masa zabalené do slaniny střídavě s nezabalenými kousky masa a namočenými šveskami.

  3. Špízy klademe do pekáčku vymazaného máslem, podlijeme troškou vína od švestek a vývarem nebo vodou. Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C nejdříve přiklopené, pak odklopíme a dopečeme do zčervenání.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!