Veganská bramborová polévka s pórkem
Recepty, PolévkySuroviny
- ½ kg brambor
- sójové mléko
- 100 g uzeného tofu
- 1,5 lžíce olivového oleje
- 1 svazek zeleniny do polévky (mrkev, celer, pór)
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- ½ l zeleninového vývaru
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- čerstvá petrželka
Postup Veganská bramborová polévka s pórkem
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme brambory a nakrájíme na kostky. Mrkev a pór nakrájíme na kolečka, celer na kostky.
Cibuli nakrájíme najemno a uzené tofu na kostky.
Uzené tofu osmahneme v hrnci na olivovém oleji, přidáme cibuli a smažíme asi 3 minuty.
Přidáme brambory, zeleninu a zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme 15 min., dokud zelenina nezměkne.
Poté, co je vše uvařeno, polévku rozmixujeme.
Přidáme trochu sójového mléka a droždí. Promícháme.
Nakonec osolíme, opepříme a podáváme s čerstvou petrželkou.