Bramborový salát s cibulkami a pečenou makrelou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 500 g menších salátových brambor uvařených ve slupce
- 1 sklenka sterilovaných cibulek
- 2 - 3 jarní cibulky
- čerstvý kopr (kdo ho nemá rád, může vynechat)
- 2 PL majonézy
- 2 PL zakysané smetany
- 1 PL mléka nebo smetany na vaření
- 1 - 2 KL dijónské hořčice
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
- Dále 2 vyfiletované makrely
- olej
- máslo na opečení
- pepř (možno použít citrónový)
- sůl
Postup Bramborový salát s cibulkami a pečenou makrelou
Postup přípravy receptu
-
Brambory i se slupkou, pokud mají pěknou, nakrájíme na kolečka a opečeme na pánvi nebo v troubě na plechu. Vyjmeme na papírovou utěrku a odsajeme přebytečný tuk. Po částečném zchladnutí je vložíme do misky, přidáme cibulky bez nálevu, pokrájené jarní cibulky i s natí, posekaný kopr a osolíme.
Z majonézy, zakysané smetany, mléka, hořčice a čerstvě namletého pepře vymícháme hladkou zálivku, s kterou spojíme salát. Promícháme a vložíme do lednice.
Makrelu pouze osolíme a zlehka opepříme, sama o sobě má výraznou chuť. Na pánvi rozpálíme olej s máslem a vložíme filety nejprve kůží dolů. Filety přidržíme, aby se nám nezkroutily. Otočíme a opečeme z druhé strany.