Variace na francouzské brambory

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

4 větší brambory
180 g dietních párků pro děti
200 g anglické slaniny
80 g sýru Eidam
5 vajec
1/2 PL restované cibulky
stolní olej
sůl, pepř
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Brambory řádně kartáčkem pod tekoucí vodou odrhneme, protože je budeme péct se slupkou. Nakrájíme je na středně tlustá kolečka.

  2. Rozehřejeme troubu a brambory vyskládáme na plech vyložený pečným papírem a pokapeme stolním olejem. Pečeme do změknutí.

  3. Dietní párky nakrájíme na špalíčky a anglickou slaninu na kostičky. Uzeniny na pánvi orestujeme. Poté do uzeniny jen zamícháme předpřipravenou dohněda restovanou cibuli (máme zásobu v lednici nebo v mrazáku).

  4. Vezmeme zapékací mísu do které skládáme vrstvy. Na dno klademe plátky upečených brambor a na ně uzeninu s cibulkou. Pokryjeme vrstvou nastrouhaného sýra. Děláme stejně další vrstvy, podle toho, kolik máme surovin nebo jak velkou mísu.

  5. Takto připravenou mísu dáme do trouby prohřát. Mezitím rozklepneme vejce a rozšleháme je s trochou mléka.

  6. Vrstvy nakonec prolijeme rozšlehanými vejci a zapečeme při 250°C


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!