Variace na francouzské brambory
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 4 větší brambory
- 180 g dietních párků pro děti
- 200 g anglické slaniny
- 80 g sýru Eidam
- 5 vajec
- 1/2 PL restované cibulky
- stolní olej
- sůl, pepř
- mléko
Postup Variace na francouzské brambory
Postup přípravy receptu
-
Brambory řádně kartáčkem pod tekoucí vodou odrhneme, protože je budeme péct se slupkou. Nakrájíme je na středně tlustá kolečka.
Rozehřejeme troubu a brambory vyskládáme na plech vyložený pečným papírem a pokapeme stolním olejem. Pečeme do změknutí.
Dietní párky nakrájíme na špalíčky a anglickou slaninu na kostičky. Uzeniny na pánvi orestujeme. Poté do uzeniny jen zamícháme předpřipravenou dohněda restovanou cibuli (máme zásobu v lednici nebo v mrazáku).
Vezmeme zapékací mísu do které skládáme vrstvy. Na dno klademe plátky upečených brambor a na ně uzeninu s cibulkou. Pokryjeme vrstvou nastrouhaného sýra. Děláme stejně další vrstvy, podle toho, kolik máme surovin nebo jak velkou mísu.
Takto připravenou mísu dáme do trouby prohřát. Mezitím rozklepneme vejce a rozšleháme je s trochou mléka.
Vrstvy nakonec prolijeme rozšlehanými vejci a zapečeme při 250°C