Vánoční linecké cukroví

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

250 g hl. mouky nebo polohrubé nebo mix
90 g moučkového cukru
160 g rostlinného másla (např. Provamel, ViveBio, AlsanBio)
1 lžíce puding AlproSoya nebo jakéhokoli jiného vegan hustšího pudingu
1 lžička kukuřičného škrobu
1 citron - kůra a citrónová šťáva
kvalitní rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. V míse či na vále smícháme mouku, cukr, škrob a citrónovou kůru.

  2. Přidáme lžíci pudingu, trochu citrónové šťávy a na kostičky nakrájené povolené rostlinné máslo.

  3. Rukama vypracujeme hladké těsto, které necháme nejméně hodinu (klidně i přes noc) odpočinout v lednici.

  4. předehřejeme na 160°C.

  5. Připravené těsto rozdělíme na půl (část těsta, kterou nepoužíváme vrátíme do lednice) a rozválíme na pomoučněné ploše na placku tlustou cca 2 - 3 mm.

  6. Vykrajujeme tvary, které rovnáme na plech vyložený pečicím papírem.

  7. Pečeme přibližně 15 minut, ovšem cukroví stále dozorujeme, jestli příliš nehnědne.

  8. Po upečení můžeme ještě horké cukroví obalit v moučkovém cukru.

  9. Slepujeme marmeládou a skladujeme v uzavřené nádobě. Cukroví do druhého dne ještě změkne.

  10. Z této dávky získáme cca 60 menších hotových srdíček a 50 koleček - spodků na vosí hnízda.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!