Vařeno - pečené koleno
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřové koleno (zadní)
- 10 kuliček černého pepře
- 3 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- sůl
- 2 lžičky oleje
- lžíce grilovacího koření
Postup Vařeno - pečené koleno
Postup přípravy receptu
-
Koleno omyjeme, vložíme do vroucí vody, do které jsme dali sůl a koření (mimo grilovacího) a vaříme (v tlakovém hrnci) 1.5 hod..
Poté ho vyjmeme, necháme okapat, ostrým nožem nakrájíme kůži na kostky, dáme na pekáč s trochou vývaru, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 170°C hodinu za občasného potírání grilovacím kořením, rozpuštěné v oleji a výpekem.
Až začne horní strana zlátnout, otočíme koleno a proces opakujeme. V poslední fázi koleno opět otočíme, zvýšíme teplotu na 200°C a dopečeme dozlatova.