Vařeno - pečené koleno

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové koleno (zadní)
10 kuliček černého pepře
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
sůl
2 lžičky oleje
lžíce grilovacího koření

Postup přípravy receptu

  1. Koleno omyjeme, vložíme do vroucí vody, do které jsme dali sůl a koření (mimo grilovacího) a vaříme (v tlakovém hrnci) 1.5 hod..

  2. Poté ho vyjmeme, necháme okapat, ostrým nožem nakrájíme kůži na kostky, dáme na pekáč s trochou vývaru, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 170°C hodinu za občasného potírání grilovacím kořením, rozpuštěné v oleji a výpekem.

  3. Až začne horní strana zlátnout, otočíme koleno a proces opakujeme. V poslední fázi koleno opět otočíme, zvýšíme teplotu na 200°C a dopečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!