Vařené králičí maso v zeleninové omáčce
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 800 g králičího masa (měla jsem předky)
- Vývar:
- cca 300 g kořenové zeleniny celer, petržel, mrkev
- 1 cibule
- 10 kuliček celého pepře
- čerstvý libeček
- sůl
- Dále:
- 2 střední mrkve
- 1/4 celeru
- čerstvý nebo mražený hrášek
- 1 cibule
- lžička hořčice
- lžička mleté papriky
- 2 lžíce hladké mouky
- 100 g zakysané smetany
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- cukr
- sůl
Postup Vařené králičí maso v zeleninové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit vodu, cca 1,5 litru s kořením a zeleninou. Do vařící vody přidáme omyté maso a vaříme do měkka. (Vodu podle potřeby dolijeme). Měkké maso vyjmeme, nechám trochu zchladnout a obereme.
Mezitím nastrouháme mrkev a celer na hrubo, cibuli nakrájíme na drobno. Na másle zpěníme cibuli, přidáme zeleninu, koření a chvíli restujeme. Přimícháme hořčici, papriku a pár vteřin mícháme.
Vsypeme mouku a po zamíchání zalijeme asi dvěma hrnky vlažného vývaru. Metličkou prošleháme a vaříme asi 20 minut s občasným promícháním. Omáčku můžeme promixovat, ale nemusíme.
Do omáčky dáme nakrájené maso, hrášek a chvíli povaříme, Zjemníme smetanou, do které jsme zamíchali lžíci omáčky. Vaříme už jen chvilku, Dochutíme solí, cukrem a podáváme s knedlíky nebo těstovinami.