Vánoční tvarohová štola Pavlíny Berzsiové
Recepty, MoučníkySuroviny
- 150 g tuku na pečení (máslo, Hera, Zlatá Haná,...)
- 180 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- citronová kůra z 1 citronu
- citronová šťáva z 1 citronu
- 2 vejce
- 50 g oloupaných mandlí
- 100 g kandovaného ovoce
- 250 g tvarohu
- 450 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- máslo na potírání štoly během pečení
Postup Vánoční tvarohová štola Pavlíny Berzsiové
Postup přípravy receptu
-
Máslo nebo tuk na pečení utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme citronovou kůru a šťávu, vejce a utřeme do pěny, nasekané mandle, na kostičky nakrájené kandované ovoce, tvaroh a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Vypracované kompaktní těsto na pomoučněném vále vyválíme asi na 3 cm silný plát, který srolujeme do rolády, ale nedorolujeme až do konce.
Štolu položíme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do předem vyhřáté trouby péct na 180 st. Po 20 minutách pečení troubu ztlumíme na 160 st. a štolu dopékáme 30-40 minut.
Během pečení štolu 3x potřete rozpuštěným máslem.
Upečenou štolu necháme malinko vychladnout, potřeme máslem a bohatě poprášíme cukrem.