Vánoční tvarohová štola Pavlíny Berzsiové

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g tuku na pečení (máslo, Hera, Zlatá Haná,...)
180 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
citronová kůra z 1 citronu
citronová šťáva z 1 citronu
2 vejce
50 g oloupaných mandlí
100 g kandovaného ovoce
250 g tvarohu
450 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
máslo na potírání štoly během pečení

Postup přípravy receptu

  1. Máslo nebo tuk na pečení utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme citronovou kůru a šťávu, vejce a utřeme do pěny, nasekané mandle, na kostičky nakrájené kandované ovoce, tvaroh a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  2. Vypracované kompaktní těsto na pomoučněném vále vyválíme asi na 3 cm silný plát, který srolujeme do rolády, ale nedorolujeme až do konce.

  3. Štolu položíme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do předem vyhřáté trouby péct na 180 st. Po 20 minutách pečení troubu ztlumíme na 160 st. a štolu dopékáme 30-40 minut.

  4. Během pečení štolu 3x potřete rozpuštěným máslem.

  5. Upečenou štolu necháme malinko vychladnout, potřeme máslem a bohatě poprášíme cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!