Vanilkové rohlíčky, moje první v životě

Recepty, Cukroví

Suroviny

21 dkg hladké mouky
14 dkg tuku (másla)
7 dkg cukru moučka
citronová kůra (nemusí být)
vanilkový cukr
2 žloutky
5 dkg oříšků (mletých, nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Všechno smícháme dohromady a potom děláme dlouhé válečky, ze kterých vždycky ukrojíme kousek, který stočíme a upravíme do tvaru rohlíčku. Nebo udělejte stejné kuličky a pak z toho tvarujte válečky a stočte do tvaru rohlíčků a kraje rohlíčků uhlaďte, aby nebyla špička, ta se ráda připaluje.

  2. Pokud by se vám těsto drolilo, stačí je hodně propracovat, já ty kousky rohlíčků chvilku mačkala v ruce, aby šly pěkně tvarovat.

  3. Po upečení obalujeme v cukru moučka s vanilkou.

  4. Pečeme na 180°C cca 10 minut. S těstem se moc dobře pracuje.

  5. Dáme do lednice do rána odpočinout, ráno vyndáme a necháme pozvolna povolit při pokojové teplotě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!