Červená čočková s kari (polévka)
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 2 stroužky česneku
- 1 KL kari
- 1/4 KL mletého římského kmínu
- 1/2 hrnku červené čočky
- sůl
- pepř
- bobkový list
- 750 ml zeleninového vývaru nebo vody
- 3 PL rajčatového protlaku nebo malá plechovka loupaných rajčat
- 3 PL oleje
Postup Červená čočková s kari (polévka)
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibulku do sklovata, přidáme na kostičky nebo kolečka nakrájenou mrkev, nasekaný česnek, čočku, kari a mletý římský kmín. Vše dohromady restujeme 2-3 minutky.
Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme rajčata - já domácí protlak, bobkový list, přivedeme k varu a na mírném plameni povaříme cca 25 min. Poté podle chuti přisolíme, připepříme (u nás nebylo potřeba) a můžeme rozmixovat, ale ne úplně dohladka na krém nebo jen část. Překvapila mě pikantní chuť s nádechem Indie.