Přírodní drůbeží na cibuli a slanině se šťouchanými brambory
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 500 g kuřecích stehen bez kostí a kůže
- 300 g Gazdovské slaniny
- 6-10 velkých stroužků česneku
- 6 velkých cibulí
- sůl
- pepř
- mletá pálivá paprika
- Na přílohu:
- brambory
- 2 cm plátek másla
- 1 velká cibule
- 2 pl oleje
Postup Přírodní drůbeží na cibuli a slanině se šťouchanými brambory
Postup přípravy receptu
-
Zapneme si na rozehřátí troubu a připravíme zapékací mísu s víkem, pokud nemáme tak pekáček a alobal na přikrytí.
Maso opláchneme a po obou stranách mírně osolíme a lehce poprášíme paprikou. Pokud máme slaninu s kůží, tu odřízneme a slaninu nakrájíme na širší plátky.
Cibuli a česnek oloupeme, česnek nakrájíme na hrubší plátky, cibuli nakrájíme na široká půlkolečka a pouze cibuli vložíme do připravené zapékací mísy. Nakrájenou slaninu dáme do rozehřátého hlubšího rendlíku osmahnout na 4minuty, pak přidáme plátky česneku, zamícháme a 2minuty orestujeme.
Takto orestovanou směsku vlijeme do mísy s cibulí, mírně opepříme, osolíme zarovnanou kávovou lžičkou soli a důkladně promícháme.
Nahoru rozložíme připravené maso, trošku ho vtlačíme do cibulové směsi, přiklopíme víkem (alobalem) a v předehřáté troubě pečeme na 3/4výkon 30mintu.
Poté troubu ubereme na minimum, víko odstraníme a odkryté maso necháme 20minut dopéct.
Mezitím si v osolené vodě uvaříme brambory, do scezených přidáme máslo a šťouchadlem rozmačkáme. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji v hlubším kastrůlku osmažíme dozlatova. Na velký plýtký talíř naservírujeme kopečky brambor, ozdobíme osmaženou cibulkou, přidáme upečené maso s cibulovou šťávou a můžeme podávat. Já jsem ještě pro barvičku trošku posypala čerstvým najemno nakrájeným pórkem.