Zeleninový krém s červenou řepou

Recepty, Polévky

Suroviny

100 g mrkve
100 g červené řepy
100 g celeru
100 g petržele
100 g brambor
200 g rajčat
1 cibule
1 lžíce oleje
sůl
pepř
zeleninový vývar
1 plátek másla

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej, vložíme všechnu zeleninu a několik minut restujeme. Pak zalijeme vývarem nebo vodou tak, aby byla zcela ponořená, mírně ji osolíme a vaříme doměkka.

  2. Pak vše rozmixujeme, podle potřeby naředíme a dochutíme solí a pepřem. Těsně před vypnutím vhodíme plátek másla.

  3. Podáváme s krutónky a lžičkou zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!