Zeleninový krém s červenou řepou
Recepty, PolévkySuroviny
- 100 g mrkve
- 100 g červené řepy
- 100 g celeru
- 100 g petržele
- 100 g brambor
- 200 g rajčat
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- zeleninový vývar
- 1 plátek másla
Postup Zeleninový krém s červenou řepou
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej, vložíme všechnu zeleninu a několik minut restujeme. Pak zalijeme vývarem nebo vodou tak, aby byla zcela ponořená, mírně ji osolíme a vaříme doměkka.
Pak vše rozmixujeme, podle potřeby naředíme a dochutíme solí a pepřem. Těsně před vypnutím vhodíme plátek másla.
Podáváme s krutónky a lžičkou zakysané smetany.