Vandrovníkovy plněné bulky

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

220 ml vody
4 lžíce oleje
lžička cukru
lžička drceného kmínu
1,5 rovné lžičky soli
lžíce Bramboráku v prášku
50 g celozrnné žitné jemně mleté mouky
150 g pšeničné chlebové mouky
200 g hladké mouky
15 g droždí
Na naplnění:
plátky uzené krkovice

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Těsto.

  2. Vykynuté vytáhneme, propracujeme, pokud je třeba, podsypneme lžící mouky.

  3. Rozdělíme na 6 dílů (asi po 110 g), z každého uděláme bulku a necháme 10 minut odpočinout.

  4. Pak každou roztáhneme a zabalíme do ní 1-2 kousky plátku masa a takhle naplněnou dáme kynout na plech s pečícím papírem nebo fólií.

  5. Po nakynutí je potřeme vejcem, posypeme semínky, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (200-210°C/20-25min).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!