Vaječné karbanátky podle Aly
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 12 vajec
- sůl
- pepř
- majoránka
- Bešamel:
- 50 g hladké mouky
- 50 g másla
- 500 ml mléka
- Na obalení:
- strouhanka
- hladká mouka
- 3 vejce
- olej na smažení
Postup Vaječné karbanátky podle Aly
Postup přípravy receptu
-
12 vajec uvaříme na tvrdo. Necháme vychladnout, oloupeme a na jemno nakrájíme. Vejce dáme do misky.
Připravíme bešamel. Máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku. Vznikne světlá jíška, kterou zředíme mlékem a za občasného míchání povaříme do zhoustnutí. Nakonec decentně osolíme. Necháme vychladnout.
Vejce smícháme s bešamelem, osolíme, opepříme, přidáme majoránku. Následně ze vzniklé směsi tvoříme placičky (pokud se rozpadají, nebo jsou velmi lepivé, dá se přidat hladká mouka, placičky se budou dělat obtížněji, s tím počítejte, ale hladkou moukou si můžete směs zpevnit a budou se vám lépe tvořit), které obalujeme v trojobalu jako řízek. Placičky smažíme na oleji.
Je možné do směsi vejce a bešamel přidat sýr, salám, dle chutí a fantazie.
Podáváme s bramborami, můžete se špenátem. Často si dáváme i k bramborovému salátu.