Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky

Recepty, Polévky

Suroviny

1000 ml uzeného vývaru
1 lžíce sádla
1 menší cibule
1 středně velká mrkev
1 středně velká petržel
1 plátek celeru 2 cm silný
petrželka nebo jiná zelená bylinka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, kořenovou nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. Do hrnce na rozehřáté sádlo dáme do sklovita orestovat cibuli. Přidáme kořenovou zeleninu, promícháme, restujeme 3 minuty, než začne mrkvička pouštět barvu.

  3. Poté zalijeme vývarem a od doby varu vaříme 8 minut. Do vývaru přidáme knedlíčky, vaříme ještě dalších 8 minut, než knedlíčky vyplavou na hladinu.

  4. Do talíře dáme předem uvařené nudle, zelenou bylinku a zalijeme horkým vývarem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!