Uzené se zelím

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g uzené rolky nebo krkovice, plece
2 cibule velké
olej nebo sádlo
1 česnek - palice
1-1,5 lžíce mleté sladké papriky - dle barvy
600 g kysaného zelí okapaného
sůl (pozor na slanost uzeného masa a zelí!)
pepř mletý
cukr krupice - není nutný

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji nebo sádle osmažíme dozlatova na kostičky pokrájené cibule, ke kterým přidáme osmažit na menší kostičky nebo nudličky pokrájené uzené maso.

  2. Do masové směsi přisypeme okapané zelí, promícháme, pokud je třeba, osolíme a dle kyselosti zelí přidáme i trošku cukru.

  3. Já cukru přidávám vždy alespoň lžíci, protože pomůže uvolnit ze zelí šťávu a nemusí se poté v pekáči téměř podlévat vodou.

  4. Zelnou směs nasypeme do sádlem nebo olejem vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy, zaklopíme a pečeme cca 50 minut v předehřáté troubě na 190 stupňů.

  5. Během pečení jednou ode dna promícháme a dle potřeby podlijeme vodou. Podáváme s houskovým, kynutým nebo bramborovým knedlíkem, gnocchi, špeclemi, chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!