Krůtí prsa pod sýrovo-cibulovou peřinou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 6 ks steaků z krůtích prsou (po 125 g)
- 300 g cibule
- 2 PL másla
- 150 g goudy
- 3 PL rostlinného oleje
- 2 PL husté zakysané smetany
- 2 KL pikantní hořčice
- sůl
- bílý pepř
Postup Krůtí prsa pod sýrovo-cibulovou peřinou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nahrubo, rozpustíme máslo a cibuli restujene do světle zlatavé barvy. Přendáme do misky a necháme trochu vychladnout.
Zatím si nastrouháme goudu najemno.
Po vychladnutí přidáme k cibuli zakysanou smetanu a tyčovým mixerem rozmixujeme dohladka.
Přidáme nastrouhanou goudu a hořčici a promícháme. Podle chuti dosolíme a dopepříme.
Maso nenaklepáváme.
Rozehřejeme v pánvi olej a stejky opékáme asi 4 minuty z každé strany.
Po opečení osolíme a opepříme. Přendáme je do zapékací misky.
Sýrovo-cibulovou směs rozdělíme na 6 dílů a každý díl navrstvíme na stejky.
Dáme do trouby rozehřáté na 200°C a zapékáme asi 10 minut dozlatova.