Uzené karbanátky se zelím
Recepty, OstatníSuroviny
- 300 g vařeného uzeného masa (já použila z žeber)
- 300 g hlávkového bílého zelí
- 200 g tvrdého sýru
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- hrst nasekané petrželky
- libeček
- 1 polévková lžíce uzené sladké papriky
- strouhanka
- sůl
- kousek másla
Postup Uzené karbanátky se zelím
Postup přípravy receptu
-
Na másle zeskovatíme najemno nakrájenou cibuli, ke konci přidáme posekaný česnek a najemno nakrájené zelí. Orestujeme, osolíme a podlijeme trochou vody.
Necháme uvařit doměkka, slijeme a dáme zchladnout.
Uzené maso najemno nakrájíme, přidáme zelí, bylinky, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, papriku, podle potřeby osolíme a zahustíme strouhankou.
Ze vzniklé směsi tvoříme karbanátky, které zvolna smažíme na oleji.
Já jsem některé obalila ve strouhance a některé ne. Jde to oběma způsoby.