Uzená česnečka s chlebovými krutonky a smaženou cibulkou
Recepty, PolévkySuroviny
- Uzený vývar:
- 300 g uzeného masa
- (já měla bůček, ale stačí žebírka)
- 1 mrkev
- 2 snítky řapíkatého celeru
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- celý pepř, sůl
- Další:
- česnek dle chuti
- majoránka
- mletý pepř
- 2 krajíce chleba + olej na osmažení
- 100 g strouhaného sýra (Gouda, Eidam)
- 1 velká cibule
Postup Uzená česnečka s chlebovými krutonky a smaženou cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve uvaříme vývar, já vařila v papiňáku asi 30 min.
Vývar scedíme, přivedeme znovu do varu a ochutíme pepřem, majoránkou a prolisovaným česnekem dle chuti.
Na oleji osmažíme topinky a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme ve zbylém oleji dozlatova.
Na talíře rozdělím maso, posypeme krutonky a sýrem a zalijeme vývarem. Posypeme smaženou cibulkou a podáváme.