Uherské zelí

Recepty, Mleté maso

Suroviny

3/4 kg kysaného zelí
1/2 kg mletého masa
sůl
pepř
1 lžíce mletého kmínu
olej
1 lžíce mleté sladké papriky
2 lžíce hladké mouky
5 vajec
2 dcl mléka
2 cibule
10 dkg anglické slaniny
trocha strouhanky

Postup přípravy receptu

  1. Zelí povaříme s kmínem a důkladně ho vycedíme.

  2. Do kastrolu si dáme trochu oleje, dáme nakrájenou slaninu, osmahneme dozlatova drobně nakrájenou cibuli a vše vmícháme do zelí.

  3. Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme do něj 2 vejce a mouku a promícháme.

  4. Lehce vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč pak naplníme polovinou zelí, na něj navrstvíme směs z mletého masa a na něj zbylou vrstvu zelí a v předehřáté troubě zapékáme asi 25 minut.

  5. Zbylá 3 vejce rozšleháme s mlékem a paprikou a po dokončení pečící doby zalijeme zelí v pekáči a dopečeme ještě 5 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!