Uherské zelí
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 3/4 kg kysaného zelí
- 1/2 kg mletého masa
- sůl
- pepř
- 1 lžíce mletého kmínu
- olej
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 2 lžíce hladké mouky
- 5 vajec
- 2 dcl mléka
- 2 cibule
- 10 dkg anglické slaniny
- trocha strouhanky
Postup Uherské zelí
Postup přípravy receptu
-
Zelí povaříme s kmínem a důkladně ho vycedíme.
Do kastrolu si dáme trochu oleje, dáme nakrájenou slaninu, osmahneme dozlatova drobně nakrájenou cibuli a vše vmícháme do zelí.
Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme do něj 2 vejce a mouku a promícháme.
Lehce vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč pak naplníme polovinou zelí, na něj navrstvíme směs z mletého masa a na něj zbylou vrstvu zelí a v předehřáté troubě zapékáme asi 25 minut.
Zbylá 3 vejce rozšleháme s mlékem a paprikou a po dokončení pečící doby zalijeme zelí v pekáči a dopečeme ještě 5 minut.