Tvarohový nepečený dort

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
140 g detskych piskotu
100 g rozpusteneho masla
2 lzicky skorice
2 lzice mouckoveho cukru
Napln:
500 g tvarohu ve vanicce
100 ml mlika
zelatinovy ztuzovac
kompotovane ovoce (jahody, broskve, maliny, ananas..)
cukr
Jahodova poleva:
plechovka kompotu (jahody nebo broskve)
6 platku zelatiny

Postup přípravy receptu

  1. Rozemlete piskoty smichame s cukrem, skorici a maslem. Vzniklou hmotu nasypeme do dortove formy s pecicim papirem a poradne umackame. Korpus dame peci na 200° na 20 minut.

  2. Nakrajime ovoce na male kousky. Do misy dame tvarohy, mleko a cukr. Zamichame, pripravime zelatinovy ztuzovac podle navodu na obalu. Do tvarohu dame ovoce, pridame ztuzovac a nalijeme na korpus.

  3. Na polevu: Kompotovane jahody vlijeme do misky i se stavou a ponornym mixerem rozmixujeme. Zelatinu v platcich pripravime podle obalu. Do hotove zelatiny vmichame cast jahodove drene a pote zbytek. Hotovou polevu nalijeme nahoru. Hotovy dort dame na 2 hodiny do lednice ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!