Tvarohový koláč s kakaovou drobenkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 120 g cukru
- 1 vejce
- 2 lžíce kakaa
- 150 g másla
- Náplň:
- 500 g měkkého tvarohu
- 100 g cukru
- 2 vejce
- 2 lžíce rumu
- 2 lžíce Solamylu (bramborového škrobu)
- Drobenka:
- 50 g cukru
- 50 g másla
- 100 g polohrubé mouky
- 1 lžíce kakaa
Postup Tvarohový koláč s kakaovou drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Z ingrediencí na těsto uhněteme hladké těsto, zabalíme do folie a dáme na 30 minut do chladu. Na náplň rozmícháme žloutky s cukrem, škrobem a rumem, pak přimícháme tvaroh a nakonec tuhý sníh, který ušleháme z bílků. Na drobenku promneme všechny potřebné přísady.
Dno dortové formy o průměru 20 cm vyložíme papírem na pečení. Vychlazené těsto dostatečně rozválíme a těstem pokryjeme dno i strany formy. Na těsto nalijeme náplň a navrch nasypeme drobenku. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 60 minut. Před podáváním necháme dobře vychladit.