Fazolová polévka se zeleninou a strouháním

Recepty, Polévky

Suroviny

200 g suché barevné fazole
2- 3 velké mrkve
1-2 kořenové petržele
1 menší celer
petrželová nať
1 cibule
2-3 stroužky česneku
2 PL hladké mouky
1 PL mleté sladké červené papriky
1 kl pálivé mleté papriky
sůl
mletý černý pepř
1 vejce
100 g polohrubé mouky
olej
voda

Postup přípravy receptu

  1. Deň vopred - večer namočíme fazuľu, druhý deň vodu zlejeme, pridáme čerstvú studenú vodu a privedieme do varu. Prvú vodu z varenia zlejeme a doplníme čerstvou vodou.

  2. Ked je fazuľa polomäkká, pridáme mrkvu, petržlen, celer pokrájaný na kocky alebo kolieska, okoreníme mletým čiernym korením.

  3. Takmer mäkkú fazuľu zahustíme zásmažkou z oleja, múky, cibule, oboch paprík a vody.

  4. Zavaríme strúhanie. Vypneme plameň, osolíme, pridáme prelisovaný cesnak, prikryjeme pokrievkou, aby cesnak polievku prevoňal.

  5. Podávame horúce, posypané posekanou petržlenovou vňaťou.

  6. Strúhanie: Vajce spracujeme s múkou na tvrddé cesto, ktoré nastrúhame na slzičkovom strúhadle a necháme preschnúť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!