Netradiční hrachová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

Polévka:
Hrst zeleného hrachu
2 větší mrkve
6 hrubších koleček bílé části pórku
cibule
masox
olej
mouka
Knedlíčky:
1 pikantní klobása
1 vejce
cibule
strouhanka
1 stroužek česneku

Postup přípravy receptu

  1. Polévka: Hrách si den předem namočíme. 1 mrkev si nastrouháme na struhadle a druhou necháme v celku. Do hrnce dáme hrách, mrkve, rozpůlenou cibuli, pórek a masox. Vše vaříme do změknutí. Poté vyjmeme mrkev, kterou jsme nechali v celku a nakrájíme ji na kolečka. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem a zahustíme zásmažkou. Kolečka mrkve vrátíme zpět do polévky. Dosolíme.

  2. Knedlíčky: Klobásu oloupeme od kůže a rozmixujeme ji ponorným mixérem na kaši. Do misky dáme cibuli nakrájenou na drobno, 1 vejce, rozmixovanou klobásu a prolisovaný česnek. Zamícháme a zahustíme strouhankou. Tvoříme malé kuličky a necháme zavařit v polévce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!