Tvarohový jahelník s borůvkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 240 g jahel
- 1 l mléka
- 4 vejce
- 200 g cukru
- 120 g másla
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanička polotučného tvarohu
- 1/2 kypřicího prášku
- velká hrst borůvek (nebo jiné ovoce)
Postup Tvarohový jahelník s borůvkami
Postup přípravy receptu
-
Jáhly nasypeme do hrnce, zalijeme mlékem, průběžně mícháme a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout.
Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme v sníh. Žloutky s cukry a máslem vyšleháme do pěny, zašleháme tvaroh, jáhlovou kaši, kypřící prášek a nakonec opatrně sníh z bílků.
Těsto vylijeme do pekáče vyloženého pečicím papírem (nebo vymazaný pekáč máslem a vysypaný strouhankou). Posypeme rovnoměrně ovocem. Pekla jsem v elektrické troubě při 170cm cca 40 minut do zčervenání.