Trojbarevná bublanina

Recepty, Moučníky

Suroviny

1,5 hrnku cukru krupice
3/4 hrnku oleje
3 vejce
1 hrnek mléka
ovoce dle chuti
3 hrnky polohrubé mouky
3/4 prášku do pečiva
špetka soli
lžička skořice
lžíce kakaa
2 smetanové pudinky
800 ml mléka
3 lžíce cukru
sypkou čokoládu nebo kakao

Postup přípravy receptu

  1. 1,5 hrnku cukru smícháme s olejem,vejci, 1 hrnkem mléka, moukou, práškem do pečiva a špetkou solí. Vše ušleháme do tuhého těsta. Poté polovinu těsta odlijeme do mísy a zbytek těsta nalijeme na vymazaný (popř. pečicí papír) plech na něj vyskládáme ovoce a posypeme jej trochou hrubé mouky aby ovoce nepropadlo.

  2. Ke druhé polovině těsta v míse přidáme kakao a skořici a opět ušleháme. Poté nalijeme na již připravenou polovinu na plechu a dáme péct do předehřáté trouby na 150°C a pečeme cca 30 minut.

  3. Na vychladlou upečenou bublaninu nalijeme rovnoměrně připravený pudink (2 smet. pudinky s 800 ml mlékem a 3 lžíci cukru).

  4. Necháme vychladnout a posypeme čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!