Trojbarevná bublanina
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1,5 hrnku cukru krupice
- 3/4 hrnku oleje
- 3 vejce
- 1 hrnek mléka
- ovoce dle chuti
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 3/4 prášku do pečiva
- špetka soli
- lžička skořice
- lžíce kakaa
- 2 smetanové pudinky
- 800 ml mléka
- 3 lžíce cukru
- sypkou čokoládu nebo kakao
Postup Trojbarevná bublanina
Postup přípravy receptu
-
1,5 hrnku cukru smícháme s olejem,vejci, 1 hrnkem mléka, moukou, práškem do pečiva a špetkou solí. Vše ušleháme do tuhého těsta. Poté polovinu těsta odlijeme do mísy a zbytek těsta nalijeme na vymazaný (popř. pečicí papír) plech na něj vyskládáme ovoce a posypeme jej trochou hrubé mouky aby ovoce nepropadlo.
Ke druhé polovině těsta v míse přidáme kakao a skořici a opět ušleháme. Poté nalijeme na již připravenou polovinu na plechu a dáme péct do předehřáté trouby na 150°C a pečeme cca 30 minut.
Na vychladlou upečenou bublaninu nalijeme rovnoměrně připravený pudink (2 smet. pudinky s 800 ml mlékem a 3 lžíci cukru).
Necháme vychladnout a posypeme čokoládou.