Trojbarevná bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g másla
4 vejce
tabulka čokolády
hrnek moučkového cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1 kypřící prášek
1/4 hrnku mléka
kůra z jednoho citronu
5 lžic hustého ovocného sirupu

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme v pokojové teplotě změknout. Vyšleháme ho do pěny spolu se žloutky a cukrem.

  2. Přidáme citronovou kůru, mouku střídavě s mlékem a nakonec vyšlehaný sníh z bílků.

  3. Těsto rozdělíme na tři díly. Jeden necháme klasický, do druhého přidáme rozpuštěnou čokoládu a do třetího 5 lžic ovocného sirupu.

  4. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Postupně dáváme do formy obarvené díly, vložíme do předehřáté trouby na 160°C a pečeme 50 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!