Třešně
Recepty, DortySuroviny
- piškot na dort (4 vanilkové a 2 čokoládové)
- klasická čokoládová nádivka do dortu
- čokoládové křupavé kuličky
- višňový likér
- marcipán
- plastická cukrová pasta
- čokoláda na vaření
Postup Třešně
Postup přípravy receptu
-
Tento dort je tvořen z běžné kakaové a vanilkové báze (piškotu), je slepovaný běžným čokoládovým krémem, ve kterém jsou navíc obsažené křupavé čokoládové kuličky. Piškotová báze byla politá višňovým likérem, aby dort byl vláčnější a nebyl suchý.
Byl seřezán na polokouli (jelikož jsou polokoule 2, jsou to jako 2 větší klasické dvoupatrové dorty). Dál jsem rozválela červenou marcipánovou pastu a polokoule jsem ji potáhla.
Z plastické cukrové pasty jsem vytvarovala stonek s listem. Stonek je o něco delší než na fotce jelikož je zakotven ve středu polokoule cca 15 cm a kvůli estetice. Tento vpich je třeba zalít čokoládou.
Kdo je šikovnější, může si vytvarovat za pomoci této pasty a marcipánu i třešňové květy, či malé třešinky. Ty jsou tvořené z želé a stonky s listy opět z marcipánu. Já si květy a malé třešinky nechala udělat u cukráře.