Třešně

Recepty, Dorty

Suroviny

piškot na dort (4 vanilkové a 2 čokoládové)
klasická čokoládová nádivka do dortu
čokoládové křupavé kuličky
višňový likér
marcipán
plastická cukrová pasta
čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Tento dort je tvořen z běžné kakaové a vanilkové báze (piškotu), je slepovaný běžným čokoládovým krémem, ve kterém jsou navíc obsažené křupavé čokoládové kuličky. Piškotová báze byla politá višňovým likérem, aby dort byl vláčnější a nebyl suchý.

  2. Byl seřezán na polokouli (jelikož jsou polokoule 2, jsou to jako 2 větší klasické dvoupatrové dorty). Dál jsem rozválela červenou marcipánovou pastu a polokoule jsem ji potáhla.

  3. Z plastické cukrové pasty jsem vytvarovala stonek s listem. Stonek je o něco delší než na fotce jelikož je zakotven ve středu polokoule cca 15 cm a kvůli estetice. Tento vpich je třeba zalít čokoládou.

  4. Kdo je šikovnější, může si vytvarovat za pomoci této pasty a marcipánu i třešňové květy, či malé třešinky. Ty jsou tvořené z želé a stonky s listy opět z marcipánu. Já si květy a malé třešinky nechala udělat u cukráře.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!