Treska s kuskusem
Recepty, RybySuroviny
- 4 vejce
- 2 šálky sterilovaného hrášku
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 cibule jemně nasekaná
- 1 stroužek česneku drcený
- 2 lžičky kari Madras
- 250 g kuskusu
- 150 g filet z tresky bez kůže
- 2 lžíce hladké mouky
- 1/3 šálku nasekané šalvěje
- 3 klínky citrónu
Postup Treska s kuskusem
Postup přípravy receptu
-
Vejce v menším hrnci uvařte na tvrdo (6–7 minut).
Mezitím na rozehřátém oleji osmažíme pokrájenou cibuli (cca 5 minut), přidejte rozmačkaný česnek a kari a vařte za stálého míchání po dobu 1 minuty, nebo dokud nezačne karí vonět. Pak ho zalijeme vařící vodou (asi 1/4 litru) a ještě několik minut povaříme.
Na vedlejší pánvičce na oleji osmažíme na větší nudličky pokrájená filátka z tresky, posolená a obalená v hladké mouce.
Mezitím připravíme kuskus. Přidáme ho do směsi vody, cibule s hráškem (kukuřicí) a šalvějí. Promícháme a postupně doléváme vařící vodou, až je kuskus přiměřeně hustý a měkký.
Na talíř dáme vařená vejce, překrájené na srpečky, ozdobíme klíny z citrónů, doprostřed dáme kuskus a na něj nudličky z tresky. Jako příloha je dobrý dýňový kompot nebo ještě lépe mangové čatní.