Treska pod rajčaty
Recepty, RybySuroviny
- asi 1/2 kg naporcované tresky
- šťávu z 1 citronu
- 2 lžičky sušené bazalky
- 2 lžičky sušeného oregana
- sůl
- pepř
- 3 velká rajčata
- vypeckované olivy
- 10 dkg parmazánu nebo tvrdý uzený sýr
- 2 lžíce oleje
- kousek másla
Postup Treska pod rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Rybí porce omyjeme studenou vodou, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a 15 min. necháme odležet.
Po chvíli je položíme do ohnivzdorné formy, posypeme bazalkou, oregánem, solí a pepřem.
Troubu předehřejeme na 180°C.
Omytá rajčata nakrájíme na kolečka a rozložíme je mezi porce ryby. Tvrdý sýr nastrouháme a olivy pokrájíme na drobné kousky.
Rybu i s rajčaty posypeme olivami a rajčata zasypeme strouhaným sýrem.
Nakonec pokapeme olejem, přidáme kousky másla a dáme do trouby péci. Pečeme asi 20 – 30 minut, podáváme s čerstvou bagetou.