Treska pod rajčaty

Recepty, Ryby

Suroviny

asi 1/2 kg naporcované tresky
šťávu z 1 citronu
2 lžičky sušené bazalky
2 lžičky sušeného oregana
sůl
pepř
3 velká rajčata
vypeckované olivy
10 dkg parmazánu nebo tvrdý uzený sýr
2 lžíce oleje
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Rybí porce omyjeme studenou vodou, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a 15 min. necháme odležet.

  2. Po chvíli je položíme do ohnivzdorné formy, posypeme bazalkou, oregánem, solí a pepřem.

  3. Troubu předehřejeme na 180°C.

  4. Omytá rajčata nakrájíme na kolečka a rozložíme je mezi porce ryby. Tvrdý sýr nastrouháme a olivy pokrájíme na drobné kousky.

  5. Rybu i s rajčaty posypeme olivami a rajčata zasypeme strouhaným sýrem.

  6. Nakonec pokapeme olejem, přidáme kousky másla a dáme do trouby péci. Pečeme asi 20 – 30 minut, podáváme s čerstvou bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!