Třený tvarohový koláč s třešněmi a superrychlou paříží

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
125 g Hery (půl kostky)
2 vejce
150 g cukru krupice
1 vanička tvarohu
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
třešně
Na paříž:
1 rostlinná šlehačka
1 vrchovatá lžíce cukru
1 vrchovatá lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: v misce ušleháme změklý tuk společně s cukrem, přidáme postupně dvě celá vejce a tvaroh.

  2. Přisypeme mouku s kypřícím práškem a ještě krátce prošlehneme.

  3. Polovinu těsta dáme do dortové (nebo jiné vhodné) formy, poklademe třešněmi a zakryjeme zbytkem těsta.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C asi 30 minut. Dáme vychladit.

  5. Na krém smícháme šlehačku, cukr a kakao a šleháme, dokud hmota nezhoustne.

  6. Naneseme na vychlazený korpus a dozdobíme, třešněmi, mátou a strouhanou čokoládou nebo grankem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!