Třený tvarohový koláč s třešněmi a superrychlou paříží
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- 125 g Hery (půl kostky)
- 2 vejce
- 150 g cukru krupice
- 1 vanička tvarohu
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- třešně
- Na paříž:
- 1 rostlinná šlehačka
- 1 vrchovatá lžíce cukru
- 1 vrchovatá lžíce kakaa
Postup Třený tvarohový koláč s třešněmi a superrychlou paříží
Postup přípravy receptu
-
Korpus: v misce ušleháme změklý tuk společně s cukrem, přidáme postupně dvě celá vejce a tvaroh.
Přisypeme mouku s kypřícím práškem a ještě krátce prošlehneme.
Polovinu těsta dáme do dortové (nebo jiné vhodné) formy, poklademe třešněmi a zakryjeme zbytkem těsta.
Pečeme v předehřáté troubě na 160°C asi 30 minut. Dáme vychladit.
Na krém smícháme šlehačku, cukr a kakao a šleháme, dokud hmota nezhoustne.
Naneseme na vychlazený korpus a dozdobíme, třešněmi, mátou a strouhanou čokoládou nebo grankem.