Nutellové koláčky
Recepty, MoučníkySuroviny
- listové těsto (chlazené, rozválené)
- 1 ricotta
- 1 zakysaná smetana (200 g)
- 1 vejce
- 2 lžíce nutelly
- 2 hrsti čokolupínků (obilné mušličky s kakaem
- 1 lžíce kukuřičného škrobu nebo pudinku
- hrst oříšků (nesolená slunečnicová semena, drcená konopná semínka...)
Postup Nutellové koláčky
Postup přípravy receptu
-
Z plátu listového těsta vykrojíme šest koleček - o něco větších, než jsou formičky na tartaletky. Košíčky vyložíme vykrojenými kolečky, důkladně vmáčkneme dovnitř tak, aby tvořily okraje a dáme do trouby vyhřáté na 200 st. na chvíli (dorůžova) zapéci.
Mezitím smícháme ricottu (nebo lučinu), zakysanku, vejce a změklou nutellu. Přidáme škrob, čokolupínky a semínka.
Předpečené korpusky (které vyskočily skoro do roviny:D) nelítostně znovu vmáčkneme do tartaletkových formiček a naplníme - klidně do kopečka, nádivka nesteče.
Dopečeme asi 10-15 minut na menší teplotu (asi 170 °C).