Nutellové koláčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

listové těsto (chlazené, rozválené)
1 ricotta
1 zakysaná smetana (200 g)
1 vejce
2 lžíce nutelly
2 hrsti čokolupínků (obilné mušličky s kakaem
1 lžíce kukuřičného škrobu nebo pudinku
hrst oříšků (nesolená slunečnicová semena, drcená konopná semínka...)

Postup přípravy receptu

  1. Z plátu listového těsta vykrojíme šest koleček - o něco větších, než jsou formičky na tartaletky. Košíčky vyložíme vykrojenými kolečky, důkladně vmáčkneme dovnitř tak, aby tvořily okraje a dáme do trouby vyhřáté na 200 st. na chvíli (dorůžova) zapéci.

  2. Mezitím smícháme ricottu (nebo lučinu), zakysanku, vejce a změklou nutellu. Přidáme škrob, čokolupínky a semínka.

  3. Předpečené korpusky (které vyskočily skoro do roviny:D) nelítostně znovu vmáčkneme do tartaletkových formiček a naplníme - klidně do kopečka, nádivka nesteče.

  4. Dopečeme asi 10-15 minut na menší teplotu (asi 170 °C).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!