Toskánské vepřové s česnekovou kaší

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřové kýty nebo plece vcelku
olivový olej
sůl
pepř
2 lžíce kmínu
2 lžíce rozmarýnu
1 lžíce oregana
1 lžička drcené sušené chilli papričky
Na česnekovou kaši:
2 palice česneku
olivový olej
sůl
1 000 g brambor na kousky
100 g másla
150 g zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 190°C. Každou palici česneku dejte na jeden kus alobalu, zastříkněte olejem (asi 2 lžíce na každou), osolte a opepřete, zabalte a dejte na 50 minut péct. Pak vyjměte a teplotu v troubě snižte na 140°C.

  2. Kmín promíchejte s drcenou papričkou, nasekaným oreganem a rozmarýnem. Kýtu ze všech stran osolte a opepřete a nechte ji na rozpálené pánvi lehce potřené olejem ze všech stran zhnědnout a zatáhnout. Pak do masa vetřete 2 lžíce oleje a obalte ho ve směsi koření a bylinek. Dejte do pekáče a 4 hodiny pečte doměkka.

  3. Ke konci pečení udělejte kaši. Brambory uvařte doměkka, slijte, rozmačkejte a spolu s máslem a smetanou našlehejte dohladka. Podle chutí osolte a nakonec do kaše vmíchejte vymačkaný pečený česnek. Podávejte k nakrájenému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!