Toskánské vepřové s česnekovou kaší
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřové kýty nebo plece vcelku
- olivový olej
- sůl
- pepř
- 2 lžíce kmínu
- 2 lžíce rozmarýnu
- 1 lžíce oregana
- 1 lžička drcené sušené chilli papričky
- Na česnekovou kaši:
- 2 palice česneku
- olivový olej
- sůl
- 1 000 g brambor na kousky
- 100 g másla
- 150 g zakysané smetany
Postup Toskánské vepřové s česnekovou kaší
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejte na 190°C. Každou palici česneku dejte na jeden kus alobalu, zastříkněte olejem (asi 2 lžíce na každou), osolte a opepřete, zabalte a dejte na 50 minut péct. Pak vyjměte a teplotu v troubě snižte na 140°C.
Kmín promíchejte s drcenou papričkou, nasekaným oreganem a rozmarýnem. Kýtu ze všech stran osolte a opepřete a nechte ji na rozpálené pánvi lehce potřené olejem ze všech stran zhnědnout a zatáhnout. Pak do masa vetřete 2 lžíce oleje a obalte ho ve směsi koření a bylinek. Dejte do pekáče a 4 hodiny pečte doměkka.
Ke konci pečení udělejte kaši. Brambory uvařte doměkka, slijte, rozmačkejte a spolu s máslem a smetanou našlehejte dohladka. Podle chutí osolte a nakonec do kaše vmíchejte vymačkaný pečený česnek. Podávejte k nakrájenému masu.