Linecký koláč s jahodami

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g polohrubé mouky
150 g másla
130 g cukru moučka
1/2 prášku do pečiva
2 vejce
špetku soli
1 vanilkový cukr
1 dcl smetany
jahodový džem
jahody (nebo jakékoliv ovoce)
tuk na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin zadělám těsto, které pořádně propracuji (aby se nedrobilo).

  2. Pak ho dám tak na 30 minut do lednice zabalené do folie odpočinout.

  3. Těsto pak rozdělím na 3 třetiny a do vymazané formy na koláč vyválím 2/3 a 1/3 si nechám na mřížky. Na koláč který propíchám před tím vidličkou dám jahodový džem a pokladu čerstvé jahody nakrájené na čtvrtky.

  4. Z 1/3 vyválím plát a nařežu rádýlkem pruhy mřížky a ukládám na náplň koláče. (ze zbytků vykrajuji tvary).

  5. Mřížky potřu před vložením do trouby cukrovou vodou.

  6. Pečeme v troubě na 180 °C asi 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!