Linecký koláč s jahodami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g polohrubé mouky
- 150 g másla
- 130 g cukru moučka
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 vejce
- špetku soli
- 1 vanilkový cukr
- 1 dcl smetany
- jahodový džem
- jahody (nebo jakékoliv ovoce)
- tuk na vymazání formy
Postup Linecký koláč s jahodami
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin zadělám těsto, které pořádně propracuji (aby se nedrobilo).
Pak ho dám tak na 30 minut do lednice zabalené do folie odpočinout.
Těsto pak rozdělím na 3 třetiny a do vymazané formy na koláč vyválím 2/3 a 1/3 si nechám na mřížky. Na koláč který propíchám před tím vidličkou dám jahodový džem a pokladu čerstvé jahody nakrájené na čtvrtky.
Z 1/3 vyválím plát a nařežu rádýlkem pruhy mřížky a ukládám na náplň koláče. (ze zbytků vykrajuji tvary).
Mřížky potřu před vložením do trouby cukrovou vodou.
Pečeme v troubě na 180 °C asi 40 minut.