Tortellini se smetanovo-sýrovou omáčkou à la Genovese
Recepty, TěstovinySuroviny
- 1 sáček (500 g) tortellini, plněné tím, co máte rádi
- 4 velké polévková lžíce Pesto ala Genovese
- 10 dkg anglické slaniny
- 5-10 dkg Parmezánu (nebo Grana Padano)
- 1 střední cibule
- 2 lžíce řepkového oleje (popřípadě jiného)
- 2-3 dl smetany na vaření
- 2 malé stroužky česneku (ne paličky)
Postup Tortellini se smetanovo-sýrovou omáčkou à la Genovese
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, až zesklovatí. Přidáme do ní na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a jemně krátce osmahneme, jen tak, aby pustila chuť.
Poté ztlumíme teplotu a přilijeme smetanu a rozmícháme v ní Pesto ala Genovese, utřený česnek, jemně nastrouhaný parmezán a pomalu přiveďte skoro k varu.
Jakmile se sýr roztaví a kuchyně je provoněna vůní omáčky, přidejte do této směsi tortellini a přiklopte pokličkou. Pokud jste měli málo omáčky a začíná se vám to připalovat, tak ještě přilijte smetanu. Za občasného míchání nechte ve směsi dojít těstoviny
Při servírování jemně posypat Parmazánem a dozdobit dle uvážení. Nemůže být na škodu podávat s bílým vínem nebo Frizzante