Topinka s pikantní játrovou směsí
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g kuřecích jater
- lžíce sádla
- 2 střední cibule
- 100 ml černého piva
- malý rajský protlak 70 g
- paprika zelená
- paprika červená
- 2 stroužky utřeného česneku
- harissa podle chuti
- lžíce sladké chilli omáčky
- lžička červené sladké papriky
- oregano
- sůl
- pepř
- topinky
- tvrdý sýr
- zelenina na ozdobu
Postup Topinka s pikantní játrovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Očištěná játra nakrájíme na kousky, cibuli na půl kolečka. Rozpustíme sádlo a osmažíme cibuli do světlé barvy. Přidáme játra a necháme jen zatáhnout.
Rajský protlak smícháme s pivem, oregánem, česnekem a harissou. Když játra zbělají, přisypeme sladkou i nakrájenou papriku a zalijeme rozmíchaným pivem.
Společně povaříme asi 10 minut. Játra musí zůstat uvnitř růžová, jedině tak nebudou suchá. Solíme až hotovou směs a dochutíme pepřem. Topinky usmažíme na sádle nebo na sucho v troubě.