Topinka s pikantní játrovou směsí

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g kuřecích jater
lžíce sádla
2 střední cibule
100 ml černého piva
malý rajský protlak 70 g
paprika zelená
paprika červená
2 stroužky utřeného česneku
harissa podle chuti
lžíce sladké chilli omáčky
lžička červené sladké papriky
oregano
sůl
pepř
topinky
tvrdý sýr
zelenina na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná játra nakrájíme na kousky, cibuli na půl kolečka. Rozpustíme sádlo a osmažíme cibuli do světlé barvy. Přidáme játra a necháme jen zatáhnout.

  2. Rajský protlak smícháme s pivem, oregánem, česnekem a harissou. Když játra zbělají, přisypeme sladkou i nakrájenou papriku a zalijeme rozmíchaným pivem.

  3. Společně povaříme asi 10 minut. Játra musí zůstat uvnitř růžová, jedině tak nebudou suchá. Solíme až hotovou směs a dochutíme pepřem. Topinky usmažíme na sádle nebo na sucho v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!